Municipiul Vatra Dornei este situat in partea de nord-vest a judetului Suceava inconjurat de dealuri si munti pitoresti, una dintre cele mai pitoresti depresiuni ale Carpatilor Orientali.

Vatra Dornei este o  statiune balneoclimaterica numita si “Perla Bucovinei”, este situata la o altitudine de 800 m si se afla la o distanta de 84 km de municipiul Bistrita-Nasaud , 156 km de municipiul Piatra Neamt si 110 km de municipiul Suceava.

Vatra Dornei este inconjurata de munti impaduriti precum Giumalau, Calimani, Rodna, Pietrosul Bistritei ,Obcina Mestecanis  si Suhard .Vatra Dornei este recunoscuta datorita izvoarelor de ape minerale carbogazoase precum si a namolului de turba adus din Poiana Stampei.

Statiunea are un profil balneoclimateric si un climatic de aer pur care este lipsit de praf si de particule alergice si este bogat in aerosoli rasinosi.

despre noi

Facilitati
 
* Restaurant
* Baie proprie la fiecare camera
* Balcon la fiecare camera
* Apa calda permanent
* Foisor
* Leagan
* Seif depozit numai la receptie
* Parcare proprie dotata cu sistem  de supraveghere video
* Uscator de par la fiecare camera.
* Internet Wireless gratuit
* Spatiu verde de peste 1500 mp

Obiective turistice in localitatea Vatra Dornei ;

 

Muzeul de Stiinte ale naturii  este situat pe strada Unirii ( pot fi regasite exemple din flora si fauna zonei ).

 

Muzeul de Etnografie este localizat pe strada Mihai Eminescu ( varii exponate din unelte mestesugaresti precum si a portului popular bucovinean). Printre obiectivele de seama se numara si Biblioteca oraseneasca construita in 1901 , Biserica Nasterea Maicii  Domnului construita in 1905, Biserica Sfantului Ilie constuita in 1908, Biserica romano -catolica construita in 1905. Parcul natural din centrul statiunii Vatra Dornei este renumit in primul rand pentru veveritele sale.

Flora si fauna a municipiului Vatra Dornei

 

Vegetatia predominanta in Vatra Dornei este cea a coniferelor precum bradul, pinul si mesteacanul. Flora este renumita prin natura alpina iar la o inaltime de peste 1500 m se pot gasi : floarea de colt , bujorul de munte, piciorul cocosului, ciubotica cucului si insusi toporasul .

Pe muntii din Vatra Dornei putem intalni numeroase exemplare de animale salbatice: bursucul, ursul, caprioara, cerbul, rasul, mistretul, lupul, vulpea, jderul, dihorul si nevastuica.